Συνταγές για εκείνες τις μέρες που πνίγεσαι στα μαθήματα και για τα πρώτα φοιτητικά τραπέζια με την παρέα σου από τη σχολή!

Το ξέρουμε, ακούγεται εντελώς delulu το ότι τώρα που πέρασες στη σχολή θα πρέπει να αρχίσεις και να μαγειρεύεις για να επιβιώσεις, κι όμως θα δεις ότι όταν το κάνεις (και θα το κάνεις!) trululu δεν θα ψήνεσαι να βγεις από την κουζίνα! Πριν να γίνεις όμως master στη μαγειρική, να τέσσερις βασικές συνταγές που απαιτούν ελάχιστες μαγειρικές δεξιότητες και εξοπλισμό. Και σίγουρα θα ξενοιάσεις στο ξεκίνημα της φοιτητικής σου ζωής όταν θα πνίγεσαι με deadlines στη σχολή, αλλά και στα πρώτα Κυριακάτικα τραπεζώματα στη νέα σου παρέα από το πανεπιστήμιο!

One pot ζυμαρικά για να τα ρίξεις όλα μέσα και να αράξεις

Συστατικά (για 4 άτομα):

1 πακέτο ζυμαρικά της επιλογής σου (π.χ. σπαγγέτι, πένες, κοχύλια)

4 φλιτζάνια νερό

2 φλιτζάνια ντομάτες σε κύβους (κονσέρβα ή φρέσκια)

1 φλιτζάνι κρεμμύδια κομμένα σε κύβους

1 φλιτζάνι πιπεριές κομμένες σε κύβους (στα χρώματα της επιλογής σου)

1 φλιτζάνι κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους (προαιρετικά)

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι και μυρωδικά για γεύση (π.χ. ρίγανη ή θυμάρι)

Οδηγίες:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τις ντομάτες σε κύβους, το νερό και τα καρυκεύματα. Ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να σιγοβράσει. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και να δέσει η σάλτσα.

Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τα καρυκεύματα πριν το σερβίρισμα με λίγο φρέσκο βασιλικό.

Κι αν δεις ότι το παράκανες τελικά στο βράσιμο και τα ζυμαρικά βγήκαν λασπωμένα, με έκπτωση 20% στο efood από το CU θα σωθεί η μέρα σου!

Ομελέτα σε κούπα στον φούρνο μικροκυμάτων, γιατί ποιος είπε ότι δεν γίνεται;

Συστατικά (για 1 άτομο):

2 αυγά

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα

1/4 του φλιτζανιού πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε κύβους, κρεμμύδια, κολοκυθάκια ή άλλα λαχανικά της επιλογής σου

2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί (καπνιστό, για πιο έντονη γεύση)

Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μια κούπα κατάλληλη για φούρνο μικροκυμάτων, χτυπάμε μαζί τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.

Προσθέτουμε τα λαχανικά σε κύβους και το τριμμένο τυρί.

Ψήνουμε στα μικροκύματα σε υψηλή θερμοκρασία για 1-2 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να ψηθεί η ομελέτα.

Σερβίρουμε με σαλάτα από φρέσκες πρασινάδες (ρόκα, μαρούλι κ.λπ.)

Wrap με αβοκάντο και καπνιστή γαλοπούλα για να το πάρεις μαζί στη σχολή

Συστατικά:

1 μεγάλη τορτίγια ή αραβική πίτα

1/2 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε φέτες

2-3 φέτες καπνιστής γαλοπούλας ή άλλου αλλαντικού της επιλογής σου

1/4 του φλιτζανιού φύλλα μαρουλιού ή άλλης πρασινάδας (πχ. ρόκα ή iceberg για πιο crunchy αποτέλεσμα)

1/4 του φλιτζανιού ντομάτες σε κύβους

1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα με μουστάρδα και αποξηραμένο βασιλικό (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Τοποθετούμε την τορτίγια ή την αραβική πίτα σε μια καθαρή επιφάνεια.

Αλείφουμε την τορτίγια ή την αραβική πίτα με τη σος από μαγιονέζα, μουστάρδα και βασιλικό.

Στρώνουμε από πάνω φέτες γαλοπούλας, φέτες αβοκάντο, την πρασινάδα και τις ντομάτες κομμένες σε κύβους.

Διπλώνουμε και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό, δημιουργώντας ένα wrap.

Τυλίγουμε στη συνέχεια με λαδόκολλα.

Ψάρι γλώσσα με σκόρδο και λεμονοβούτυρο για να τρως και ψαράκι σαν της μαμάς

Συστατικά:

2 φιλέτα γλώσσας (ή οποιοδήποτε λευκό ψάρι της επιλογής σου)

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

Χυμό από ένα λεμόνι

Αλάτι και πιπέρι

Φρέσκος μαϊντανός (προαιρετικά, για το γαρνίρισμα)

Οδηγίες:

Προετοιμάζουμε το ψάρι:

Στεγνώνουμε τα φιλέτα γλώσσας με χαρτί κουζίνας για να αφαιρεθεί η υπερβολική υγρασία.

Αλατοπιπερώνουμε και τις δύο πλευρές των φιλέτων.

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή και wok σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα μέχρι να μοσχομυρίσει, με προσοχή να μην κάψει.

Τοποθετούμε προσεκτικά τα καρυκευμένα φιλέτα γλώσσας στο τηγάνι.

Μαγειρεύουμε για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι το ψάρι να ξεκολλάει εύκολα με ένα πιρούνι και να ροδίσει ελαφρά. (Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πάχος των φιλέτων).

Στύβουμε το χυμό ενός λεμονιού πάνω από το ψάρι.

Αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα δύο λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις και να πήξει ελαφρά η σάλτσα.

Μεταφέρουμε προσεκτικά τα φιλέτα ψαριού σε ένα πιάτο.

Περιχύνουμε το ψάρι με τη σάλτσα.

Γαρνίρουμε με φρέσκο ​​μαϊντανό και με ρύζι στον ατμό ή κινόα.

Και για εκείνες τις φορές που δεν θα προλαβαίνεις να φτιάξεις ούτε τοστάκι, το CU είναι εδώ για σένα και σου προσφέρει έκπτωση 20% στο efood, για να δοκιμάσεις ό,τι πιο κοντινό σε μαμαδίστικο φαγητό από τα καταστήματα της περιοχής σου, να γίνεις master στην ethnic κουζίνα, να οργανώσεις pizza nights με την παρέα ή να ανακαλύψεις το καλύτερο σουβλάκι της πόλης που πέρασες. Μπες στο My CU App και πάρε την φοιτητική προσφορά από το CU Around χωρίς χρέωση κωδικού και καλή όρεξη!